Folytatja fenntarthatósági kampányát az UniCredit Bank

Az UniCredit Bank kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ami az üzleti döntések során is fontos szerepet játszik. A pénzintézet harmadik éve futó fenntarthatósági kampányában ismét néhány olyan ügyfelét mutatja be, akiknek finanszírozást biztosít és akikkel közös célokon osztozik a fenntartható jövő megteremtésért.

Az UniCredit Csoport ESG vállalásait a magyar bank gyakorlatában fenntarthatósághoz kötődő befektetések, a napi működésben a környezeti szempontú változások és szabályozások, a zöld célú termékek, valamint a munkatársak bevonódása egyaránt jellemzi.
Bankunk üzletileg fenntartható, etikus működése 2020-ban magasabb szintre lépett a Social Impact Banking tevékenység elindításával, majd újabb termékek, így a zöld hitel és a zöld jelzáloghitel bevezetésével, jelzálogbankunk pedig zöld kötvény kibocsátásával. Különleges kutatásokban mértük fel, hogy milyen a magyarok tudása, véleménye, az egyes generációk hozzáállása a fenntarthatósághoz, az eredményeket közleménysorozatban tettük közzé, illetve podcastot indítottunk a fenntarthatóságról, ezzel is népszerűsítve a témát.
 
Büszkék vagyunk arra, hogy korábbi, 2020-as jubileumi kampányunk és 2021-es ESG-tematikájú kampányunk után újra bemutathatjuk néhány ügyfelünket, akik nemcsak beszélnek róla, de valóban környezettudatosan működnek. Kampányunkban szereplő ügyfeleinkkel videókat készítettünk, amelyekben a cégek a fenntarthatóságot nem csupán célként, de eszközként is alkalmazó működésén keresztül mutatjuk meg, hogy a fenntarthatóságot nemcsak műveljük, de ügyfeleinktől, partnereinktől is elvárjuk.
SolServices Kft. 2017 óta dolgozik nagy beépített kapacitású napelemparkok fejlesztésén; első saját beruházásban megvalósuló, természetbarát napelemparkjuk, a Lumen Park Szolnok jelentős mértékben járul hozzá Jász-Nagykun-Szolnok vármegye környezettudatos energiaellátásához. A vállalat szakértői széles iparági-szakértői összefogással dolgozták ki az újgenerációs napelempark koncepcióját – állat- és növénybarát, biodiverzitást támogató szempontok figyelembevételével hozták létre az erről szóló szakmai iránytű dokumentumot. Szolnok mellett felépülő újgenerációs napelemparkjuk Magyarország legnagyobb és az ország, valamint közép-kelet európai régió első természetbarát napelemparkja.
A nyékládházi Viola Időskorúak Otthona célja, hogy otthonos környezetet teremtsen idős, sok esetben demenciával élő lakói számára, ezzel is segítve az érintett családok életét. A bentlakók számára a helyben élő és dolgozó vezetőség a kényelmes környezet mellett szakszerű orvosi felügyeletet és mentálhigiénés támogatást is nyújt. Emellett a környék legnagyobb munkáltatójaként számos munkahelyet teremtenek, ezzel is jelentős társadalmi hatást fejtenek ki.
Az ügyfeleinkkel készített videók a kampány aloldalán Számít a jövő (unicreditbank.hu) tekinthetők meg.
Céljaink elérése fontos, de még fontosabb, hogy közben egy fenntartható világot építsünk. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több partnerünk látja hozzánk hasonlóan a jövőt.
Az UniCredit magyarországi vállalatainak további fenntarthatósági törekvéseivel és eredményeivel kapcsolatban bővebb információ, valamint Fenntarthatósági kiadványunk itt érhető el. Szintén fenntarthatósággal foglalkozó podcastunk adásai itt hallgatóak megfenntarthatóság témakörét, az ESG egyes pilléreinek fogadtatását vizsgáló kutatásaink anyagai pedig itt érhetőek el.
Hirdetés átugrása →