Új lehetőség exportképes kkv-knak

Százmilliárd forint új hitellehetőséget nyit meg az exportra termelő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára az Exim Bank és Biztosító. A Jövő exportőrei program 2017 második felében indul.

A Jövő exportőrei program a fejlődő, vagy jövőbeni exportőröknek, elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak nyújtana finanszírozást, a másik termékcsalád az Európai Unióba (EU-ba), illetve a fejlett piacokra exportáló vállalkozásoknak kínált rövid lejáratú hitelbiztosítás, amelyet az évi 2 millió eurós export árbevétel alatti piaci szereplők igényelhetnek majd – írja az MTI.

 

Bővítik a minőségi kritériumokat, nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a magyar hozzáadott értékre, az innovációra, a foglalkoztatásra – mondta Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója.

 

Az év végére az Exim hitel- és garanciaállománya várhatóan meghaladja a 920 milliárd forintot. A belföldi és nemzetközi befektetési alapok fókuszában is a külpiacokon megjelenő kis- és közepes vállalkozások állnak. Tavaly 442 milliárd forint új hitelt folyósítottak, melynek több mint 20 százaléka az ázsiai térségbe irányuló exportot szolgálta.

Hirdetés átugrása →