Spórolás nélkül is csökkenthető a villanyszámla - mutatunk egy hatékony megoldást

A rezsicsökkentés a lakosságot sokáig megvédte az elszálló energiaárakkal szemben, de augusztustól egy bizonyos fogyasztási határ felett már nekik is többet kell fizetni az áramért és a gázért. A spórolási trükkök elsajátítása helyett van egy megbízhatóbb és hatékonyabb megoldás is a villanyszámla csökkentésére.

Mint ismeretes, az elszálló energiaárak hatása a lakossági fogyasztókat is elérte. A kormány július közepén bejelentette, hogy módosítani szükséges a rezsicsökkentést, és a kedvezményes ár csak egy bizonyos fogyasztási határig lesz biztosított. Nemrég kiderült az is, hogy augusztustól a limit feletti fogyasztásért mennyit kell fizetni. Jó hír, hogy ez nem a valós versenypiaci ár lesz, rossz hír, hogy így is majdnem a duplájába fog kerülni az áram.

A villamos energia ára augusztus elsejétől a következőképp alakul:

Villamos energia esetén:

  • 2523 kWh/év fogyasztásig kilowattóránként 36 forint marad az ár.
  • Az e feletti fogyasztásnál az ár 70,10 forint/kWh-ra ugrik (a valós versenypiaci ár egyébként 268,9 forint lenne).
  • Az éjszakai áram: 23,1 forint/kWh lesz a fogyasztási korlátig, e felett 62,9 forint.

A vártnál kisebb, de még így is jelentős az emelés

A kormány első bejelentése után voltak, akik arra számítottak, hogy a teljes piaci árat fogják fizetni a limit feletti fogyasztásért. Ennél tehát valamivel jobb a helyzet, de az átlag feletti fogyasztók így is magasabb villanyszámlára számíthatnak az eddig megszokottnál.

A rendeletet ráadásul felül fogják vizsgálni, ami magában hordozza a lehetőségét annak, hogy ezek az árak tovább nőnek. A világpiaci helyzet folyamatos figyelése, a villanyszámla böngészése és a spórolási technikák elsajátítása helyett azonban van egy hatékonyabb és megbízhatóbb megoldás a villanyszámla csökkentésére.

Ez pedig nem más, mint a napelemes rendszer, amivel mindenki magának termelheti meg a szükséges energiát. Egy ilyen rendszer - ha jól van megtervezve - képes annyi energiát termelni, hogy az fedezze az adott háztartás éves energiaigényét. Így gyakorlatilag teljes mértékben kiváltható a hálózatból vásárolt áram, ami az áramszolgáltatótól való függetlenedést és a villanyszámla drasztikus csökkenését jelenti.

Napelem - a kiszámíthatóság, amit manapság mindenki keres

Nem valószínű, hogy van ma olyan ember, aki meg tudná jósolni, mi lesz a jelenlegi világpiaci folyamatok vége. Bármi is legyen, az biztos, hogy napelemek termelni fogják az áramot. Nem csak ideig-óráig, hanem akár hosszú évtizedekig - talán ez az a kiszámíthatóság, amit manapság mindenki keres.

Az EU-Solar napelem kalkulátor segítségével percek alatt kiszámolhatja, mekkora napelemes rendszerre van szüksége:

Kattintson ide és számolja ki 1 perc alatt, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége!

Hirdetés átugrása →