Hogyan harcoljunk a rezsiáremelés ellen - egy hatékony megoldás

Az Otthonfelújítási Támogatás (OFT) 2022. december 31-ig még elérhető, így napelemes rendszer telepítése esetén is járhat az akár 3 millió forintos visszatérítés. A határidő messzinek tűnhet, de a döntést nem érdemes halogatni, hiszen utófinanszírozott támogatásról van szó. A gyakorlatban tehát a határidő augusztus vége, így a rendszer telepítése és a támogatással kapcsolatos ügyintézés is biztosan elvégezhető év végéig.

Amikor a hőmérő higanyszála a 40 fokot súrolja, akkor nehéz jó dolgokra fókuszálni. Volt már ilyen idén nyáron, és több mint valószínű, hogy lesz is még ilyen hőség. Ilyenkor az utcára nem is érdemes kimenni, a lakás elsötétítése mit sem ér, legfeljebb egy légkondicionált helyiségben lehet kibírni a kánikulát, de azzal meg az a baj, hogy sokat fogyaszt.

Azonban ha egy kicsit máshogy tekintünk a helyzetre, rájöhetünk: ilyenkor látszik igazán, milyen ereje van a Napnak. Ezt az energiát pedig ma már könnyen lehet hasznosítani napelemek segítségével, és ha a kinti hőmérséklet alacsonyabb nem is lesz, legalább a légkondit  - és persze az egész háztartást - ezzel a tiszta energiával lehet működtetni.

A napelemes rendszer használata tehát jó az egyénnek és jó a bolygónak is. A megújuló energiaforrás használatával aktívan hozzájárulhatunk a klímaváltozás elleni globális harchoz. Ez a gondolat már önmagában megnyugtató lehet, de egyéni szinten további előnyt jelent, hogy a napelemek használatával pénzt spórolhatunk, a villanyszámlát akár le is nullázhatjuk. Az ingatlanon lévő napelem ráadásul nemcsak presztízst ad a tulajdonosnak, hanem ténylegesen növeli az ház értékét.

Kész kivitelezés, benyújtott kérelem - ennek kell meglenni december végéig

A napelemes rendszer telepítése tehát számos előnnyel jár, a beruházás pénzügyi oldala  viszont igen jelentős. Szerencsére rendszeresek az olyan pályázatok, támogatási rendszerek, amelyek könnyítenek az anyagi terheken. Ilyen az Otthonfelújítási Támogatás is, amely akár 3 millió forintos visszatérítést is biztosíthat a napelemes rendszer telepítése után.

Az állami támogatás 2022. december 31-ig érhető el, viszont a megrendeléssel nem érdemes addig várni, azt legkésőbb augusztus végéig meg kell tenni. Ennek oka, hogy utófinanszírozott támogatásról van szó, vagyis az elszámolás az elvégett munkákról szóló számlák alapján történik. Az év utolsó napjáig tehát egyrészt végezni kell a napelemes rendszer telepítésével, másrészt be kell adni a támogatási kérelmet - így már érthető, miért kell már a nyáron dönteni a megrendeléssel kapcsolatban.

A támogatás igénybevételének természetesen vannak feltételei, de a rendszert úgy alakították ki, hogy a kritériumok sokak számára teljesíthetők legyenek. Az igényelhetőség fontos feltételei közé tartozik többek között az, hogy az igénylő tb-jogviszonnyal rendelkező, köztartozásmentes magyar állampolgár legyen, és legalább egy 25 év alatti gyermeket neveljen a felújítandó otthonban.

Napelemes rendszer MOST akár 50%-os állami támogatással!

Még nem késő meghozni a döntést, ha részesülni szeretne az akár 3 millió forintos visszatérítésben!

Az EU-SOLAR napelem kalkulátor segítségével percek alatt kiszámolhatja, mekkora napelemes rendszerre van szüksége:

Kattintson ide és számolja ki 1 perc alatt, hogy mekkora napelemes rendszerre van szüksége!

Hirdetés átugrása →