Könnyítik a hitelezést

150 millióról 250 millió forintra emelte az egy vállalkozásra jutó kezességvállalási korlátot a Garantiqa. A társaság a természetes személyek által nyújtott kezességnél a tárgyi fedezet nélküli hitel maximumát 75 millióról 100 millió forintra növelte.

Az elmúlt évben a kis- és középvállalati szektor hitelállománya 8 százalékkal nőtt a jegybanki adatok alapján. A vállalkozások hiteleire készfizető kezességet vállaló Garantiqa jelentős növekedést ért el, tavaly év végére a kezességvállalási portfolió 443 milliárd forintra emelkedett, ami 21 százalékos növekedés – írja az MTI.

 

A Garantiqa kezességvállalásának segítségével 543 milliárd forint hitelt kaptak a vállalkozók, melyeknek többsége mikro- és kisvállalkozás. Búza Éva, a Garantiqa vezérigazgatója szerint az idén is egyértelműen látható a hitelfelvételi kedv erősödése a vállalkozások körében. A Garantiqa kezessége révén olyan mikro-, kis- és középvállalkozások is hitelhez juthatnak a bankoktól, amelyek másképpen nem kapnának hitelt, vagy nem feltétlenül jutnának a működésükhöz, fejlesztéseikhez és növekedésükhöz szükséges hitelforráshoz.

 

„Abban bízunk, hogy limit emelése hozzájárul ahhoz, hogy növekedjen a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelállománya és beruházási kedve” - tette hozzá a vezérigazgató.

 

Egy nap alatt megszülethet a garanciavállalásról szóló döntés, így rövid idő alatt juthatnak forráshoz a vállalkozások – olvasható az MTI beszámolójában.

Hirdetés átugrása →