Támogatás kezdő és haladó exportőröknek

A külpiacokon való megjelenés nagymértékben növelheti egy vállalkozás versenyképességét. A kis- és középvállalkozások (kkv) esetében is igaz, hogy minél szélesebb körű vevőkörrel bír a cég, annál kevésbé van kitéve a vevői oldalon fellépő változásoknak. A külpiaci jelenlét felépítése, azonban egy hosszadalmas folyamat, ami alapos előkészítést, tudatos tervezést igényel.

 

A GINOP-1.3.7-19 kódszámú, Fit for Export pályázat célja a hazai kkv-k felkészítése a külpiacokon való megjelenésre. A támogatást elnyerő vállalkozások, exportérettségi szintjüknek megfelelően, elméleti képzések, gyakorlati tréningek és digitális szolgáltatások közül választhatnak.

Az e-learning tananyagok alapismereteket mutatnak be az e-kereskedelemről és az online hirdetési lehetőségekről. Az online képzések fókuszában az internetes marketing eszközök, valamint a közösségi médiában alkalmazható technikák állnak. A személyes jelenlét mellett megvalósuló gyakorlati workshopon résztvevők a rövid, lényegre törő, célzott információ átadási módszereket (pitchelés technikája) sajátíthatják el.

A külpiacokon való sikeres megjelenés záloga a megfelelő kapcsolatrendszer kialakítása. A Fit for Export elősegíti az első kapcsolatfelvételeket, a potenciális üzleti partnerek egymásra találását.

A pályázók részére kialakított Online Kiállítói Tér (OKT) egy új csatorna a külpiacokon való bemutatkozásra. Az OKT nem csupán egy digitális iparági jegyzék. Az érdeklődők virtuálisan bejárhatják a kiállítói standokat, megtekinthetik a kiállítók bemutatkozó videóit és egyéb marketing anyagait, megbeszéléseket kezdeményezhetnek videó hívás formájában. A portál nemzetközi promóciójáról a HEPA gondoskodik.

Az OKT-n keresztül biztosított streaming szolgáltatás lehetővé teszi a hazai telephely, gyártó egység bemutatását a nagyvilágban. A valós időben történő közvetítés személyessé és interaktívvá teszi a vállalkozás prezentációját.

Az iparágak szerint szervezett külpiaci roadshow-k, hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek. A Fit for Export során megrendezésre kerülő online roadshow-k idő- és költséghatékony megoldást kínálnak a távoli piacok szereplőivel való találkozásra.

A projekt célkitűzése, hogy legalább 250 hazai kkv részesülhessen a szolgáltatásból. A pályázás 2 lépcsőben zajlik. Az előregisztrációs felület már elérhető. A pályázat benyújtására az előregisztrációs oldalon elvégzett exportérettségi minősítést követően van lehetőség. A szolgáltatásokat a kedvezményezett vállalkozások 2022 végéig vehetik igénybe.

Hirdetés átugrása →