Ezekre az autókra kaphat 2,5 millió forintot

A júniustól igényelhető új rendszerben sávos támogatást kaphatnak az elektromos autó vásárlók. 11 millió forintos vételár alatt maximum 2,5 millió forint a támogatás, 11-15 millió forint között 500 ezer forint, 15 millió felett pedig nem jár támogatás az autókra. De nézzük melyik típusok férnek bele ebbe a keretbe.

A sávos támogatási rendszerrel érdekes helyzet alakulhat ki a piacon, hiszen lesznek olyan modellek, amelyek ára épp a 11 millió forintos sávhatárra kerül. Ezeknél a modelleknél az importőr vagy kereskedők egy kisebb, akár 100 ezer forintos engedménnyel 2 milliós árengedményt adhatnak a vásárlóknak - írja a villanyautosok.hu. Gyűjtésük alapján 3 kategória alakítható ki. Az első kategória egyértelmű, van ugyanis néhány olcsóbb kisautó, amelyeknél akár minden extrát beikszelhetünk a megrendeléskor, mindenképp megkapjuk a 2,5 milliós összeget. Ezek a következők: a Škoda CITIGOe iV, a Volkswagen e-UP, illetve a Smart EQ-ból a Fortwo és a Forfour. 

A második kategória már érdekesebb. Ezeknél az autóknál az alapmodell becsúszik a magasabb támogatás határa alá, de ha jobban felszerelt autót választunk, vagy az opciós listán szeretnénk bejelölni néhány extrát, már könnyen kicsúszunk, esetleg az alkudozási képességünkön múlhat, hogy alap piros, vagy metál bordó autót veszünk. Ide tartozik a Mini Cooper SE, a Renault Zoe ZE50, és a Mazda MX-30.

A harmadik kategória talán a legizgalmasabb. Ebben a csoportban már az alapmodell listaára is kicsúszik a limitből, de maximum 1 millió forinttal, tehát itt egy importőri vagy kereskedői árengedmény dupla jelentőséggel bír. Ide tartozik többek közott: Honda e, Hyundai Ioniq electric, Opel Corsa-e, Hyundai Kona electric 39 kWh, Kia e-Niro 39 kWh, Peugeot e-208, Peugeot e-2008, Volkswagen e-Golf, Nissan e-NV200 furgon.

Forrás: villanyautosok.hu

Hirdetés átugrása →