Értékesítők munkáját segíti már ChatGPT

A hazai értékesítők közel 70 százaléka már legalább egyszer alkalmazta a Chat GPT-t élesben, munkája során, hogy kreativitást és időt nyerjen a mesterséges intelligencia segítségével. Az adatok és a visszajelzések arra utalnak, hogy a ChatGPT lehet az értékesítők legújabb fegyvere - derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. A legújabb statisztikák szerint a ChatGPT felületét több, mint 100 millióan használják világszerte, havi látogatottsága pedig eléri az 1.8 milliárdot[1] , amely szám közel 3 hónap alatt rúgott ekkorára. Professzionális felhasználását a hazai értékesítői szakma is megkezdte.

 

A ChatGPT nagyobbat robbant, mint az Instagram vagy a TikTok

A The Guardian és a Similarweb kutatásai alapján a ChatGPT iránti érdeklődés elképesztő mértékben nőtt az elmúlt időszakban. A világszerte havi 1.8 milliárd felhasználót számláló mesterséges intelligencia rendszer az első mérföldkövének számító egymilliós felhasználói  számát 5 nap alatt érte el, ehhez az Instagramnak és a TikToknak körülbelül egy évre volt szüksége. “Nem meglepő, hogy felhasználása igen széleskörű lehetőségeket rejt magában, többek között az értékesítői szakma is felfigyelt rá, mint lehetséges eszközre” - mondta el Nagy Béla, a Comline Budapest tulajdonosa és vezető trénere.

Az értékesítésben már használják

Az értékesítői szakma is felfigyelt a ChatGPT által hordozott lehetőségekre, hiszen a néha rozsdásodással küzdő dolgozók kreativitást és új lendületet meríthetnek belőle, a megtakarított időről nem is beszélve. Felhasználási módja ebben a szakmában már most nagyon változatos képet mutat Magyarországon, az évente 120 cég közel 2000 értékesítőjét képző magyar tréningcég, a Comline Budapest jelenlegi, hazai ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy “az értékesítők közel 70 százaléka használta már legalább egyszer a mesterséges intelligencia rendszert, például információ gyűjtésre, ajánlatok megírására, kifogáskezelési és érvelési szövegek elkészítésére.” - tette hozzá Nagy Béla.

Megváltozott gondolkodásmód

A mesterséges intelligencia rendszer használata másfajta gondolkodási módot igényel, mint például egy sima Google keresés, vagy egyszerű szövegírás. A ChatGPT-vel való sikeres együttműködés alapja a megfelelő kérdezés, amely nem mindig áll rendelkezésére a felhasználónak. “Nagyon fontos, hogy az értékesítői munkát, amely a személyes kapcsolaton és kapcsolódáson alapul, nem lehet mesterséges intelligenciára cserélni, a gondolkodást nem lehet gépesíteni. Azonban hatékonnyá lehet tenni, részben, akár az értékesítési asszisztens szerepét is betöltheti a ChatGPT.”  - tette hozzá Nagy Béla.

Horgony

forrás: https://explodingtopics.com/blog/chatgpt-users

Hirdetés átugrása →