Itt a céges fizetések jövője: BinX – a Számlázz.hu alapítóitól

Elindult Magyarország új, bankfüggetlen fizetési módja, a BinX - jelentette be Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója és Kis Ervin Egon, a BinX stratégiai vezetője. A mai naptól minden hazai vállalkozás számára elérhető a BinX, amely a leggyakoribb fizetési műveleteket teszi egyszerűbbé, gyorsabbá, olcsóbbá.  A hazai innováció egyedülálló működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank bevonásával alakították ki a tulajdonosok.

Elstartolt az első magyar alapítású és tulajdonú „neobank", a BinX! A Számlázz.hu az új fizetési rendszert a XX. E-kereskedelmi konferencián mutatta be. A BinX Zrt. egy Magyarországon bejegyzett és a Magyar Nemzeti Bank engedélyeivel rendelkező elektronikuspénz kibocsátó intézmény (e-money intézmény). Az innováció lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások fizetési műveleteket bonyolíthassanak saját BinX számlájuk és a pénzügyi rendszer bármely más szereplője között - két BinX számla esetén teljesen díj- és költségmentesen. Mindezt nemcsak a Számlázz.hu-s vállalkozások, hanem a teljes hazai kkv-szektor szereplői számára biztosítja a BinX.

A BinX működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank bevonásával alakították ki a tulajdonosok. A modell lényege, hogy a BinX számláját nem egy kereskedelmi bank, hanem a Magyar Nemzeti Bank vezeti. Az ügyfelek pénze egy, a Magyar Nemzeti Bank által vezetett és felügyelt letéti számlára kerül, ezzel teljes fedezetet nyújtva az egyéni számlákon tárolt elektronikus egyenlegekre. 

„A BinX a Revolut és a Wise első hazai alternatívájaként nem kíván a hagyományos bankokkal konkurálni, hitelezni és betétet gyűjteni. Azonban elsődleges platformmá kíván válni a leggyakoribb tranzakciók lebonyolításában a teljes hazai kkv-szektor digitálisan érett szereplői számára. A mi rendszerünkben az ügyfelek pár perc alatt, online, bankfióki sorbanállás nélkül nyithatnak BinX számlát, és semmilyen adatot nem kell megadniuk bejövő számláik kifizetéséhez" - mondta el Kis Ervin Egon, a BinX társalapítója és stratégiai igazgatója.

„A BinX megalkotásával az volt a célunk, hogy a Számlázz.hu felhasználóinak egy pillanatra se kelljen elhagyniuk azt az okos ökoszisztémát, amit az online számlázás természetessé válása óta megszoktak. Mától a teljes üzleti ciklus, megrendeléstől a fizetésig, gyorsan, egyszerűen menedzselhető, ráadásul az új fizetési mód rendkívül kedvező áron elérhető, ami a Számlázz.hu felhasználóknak, sőt, a teljes hazai kkv-szektornak is hatalmas értéket jelent" – mondta el Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője. 

A BinX számla hivatalos pénzforgalmi számla, amely a cégkivonaton és az egyéni vállalkozói nyilvántartásban is megjelenik, bármely vállalkozás használhatja elsődleges számlaként is. Mobilapplikáción és webes alkalmazáson keresztül érhető el, kérdés esetén magyar nyelvű ügyfélszolgálat segíti a felhasználókat. Kapcsolódik a BinX számlához egy hagyományos bankszámlaszám, valamint hamarosan rendelhető lesz Mastercard prémium business bankkártya is.

A BinX elérhető a Google Play-en és az App Store-on keresztül. A bevezető időszakban mindössze fix 199 Ft/tranzakció áron indíthatnak a rendszerből kifelé menő utalást az ügyfelek, miközben a számla megnyitása, fenntartása vagy a pénzkezelés semmilyen egyéb költséggel nem jár. A BinXesek között a pénzküldés ingyenes, a regisztráció és a számlanyitás akár tíz perc alatt megvan.

Hirdetés átugrása →