Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

A MagNet Faktor Zrt. és a Kulcs-Soft Nyrt. kamat- és adómentes közös szolgáltatása a munkavállalóknak és a munkaadóknak is könnyebbséget jelenthet

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

Az AMBER lehetővé teszi, hogy a dolgozók egyéni igényeiknek megfelelően, akár hetente- vagy még gyakrabban hozzájussanak a bérükhöz kamat- és adómentesen. Ez sok munkavállalónak jelent könnyebbséget akár váratlan kiadások fedezésére, akár a napi szintű tervezés fölötti kontroll megőrzésében. A szolgáltatás a munkavállalók számára kamat és adómentes, könnyen érthető, a munkáltatók felé pedig átlátható díjazással működik. Az alkalmazottak mindig csak a már ledolgozott fizetésükhöz férnek hozzá, így nem adósodnak el, és az esetleges túlköltekezésnek is gátat szabhat a rendszer.

A vállalkozások számára jelentős adminisztrációs könnyebbséget jelent, hogy a rendszer teljesen automatikus, időarányosan kalkulálja a lehívható pénzösszeget, amely akár tovább kontrollálható. Mindezt online, vagyis bármikor elérhető okos eszközökről, és valós idejű átutalást tesz lehetővé.

"A szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások likviditását sem érinti kedvezőtlenül a munkabérelőleg automatikus átutalása, mert az előlegeket – meghatározott keretösszeg alapján - előfinanszírozzuk” – mondta el Major-Maróthy Zsolt, a MagNet Faktor Zrt. társalapítója az AMBER indulása kapcsán. A munkáltatók első lépésként szerződnek a MagNet Faktorral, ebben a szerződésben határozzák meg azt a limitet, amelynek erejéig a cég munkavállalói munkabér-előleget hívhatnak le. „Az Automatikus Munkabérelőleg Rendszer egyszerű implementálását követően egyénileg, vagy csoportos importálással rögzíthetik ezt követően a munkavállalókat az alkalmazásban, valamint beállíthatják a dolgozók által lehívható bérszázalékot is” – mutatott rá a rendszer működtetésének egyszerűségére Nikosz Kalaidzisz, a Kulcs-Soft Nyrt. fejlesztési- és ügyfélszolgálati vezetője.

Az AMBER felületén látszik a munkáltatói aktuális szabad keret és az aktuális pillanatnyi megelőlegezett összeg is, valamint a lehívások részletezése. Ezzel folyamatosan monitorozható a szolgáltatás, miközben a munkavállalók bármely napszakban, percek alatt hozzáférhetnek a már ledolgozott munkaórák utáni bérükhöz, munkabérelőleg formájában.

Hirdetés átugrása →