Vadi új szolgáltatás a FB-tól

A koronavírus miatti gazdasági válság rengeteg vállalkozást nehéz helyzetbe hoz. Sokan közülük ugyanis, a járványhelyzetre tekintettel nem, vagy csak nehezen tudják értékesíteni termékeiket. Ezt a problémát hivatott orvosolni a Shops, amely lényegében az internetre költözteti a máskor inkább fizikai formában zajlott vásárlásokat.

 

Bár a Facebookon eddig is lehetett vásárolni, ez semmi ahhoz képest, amit az az új funkció kínál majd, amelyet az Egyesült Államokban már el is indítottak Az új e-commerce szolgáltatás, a Facebook Shops révén a céghez tartozó közösségi szolgáltatások felületén üzemeltethetnek webáruházat a vállalkozások. A Facebook Shops indulása a cég szerint jelen helyzetben a fennmaradásért küzdő vállalkozások sokaságát segítheti hozzá ahhoz, hogy termékeikkel a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megjelenjenek az online értékesítési csatornán. 

A Facebook Shops használatával a vállalkozások egyszerűen hozhatnak létre olyan online boltot, amelyet mind a Facebookról, mind pedig az Instagramról elérhetnek a felhasználók. A facebookos üzlet létrehozása a vállalkozás méretétől függetlenül ingyenes, és egyáltalán nem bonyolult: a vállalkozásoknak meg kell adniuk, milyen típusú termékeket szeretnének árusítani, be kell állítaniuk a színeket, fel kell tölteniük egy borítóképet, és már ki is tudják szolgálni az internetes vásárlókat.

Maguk a vásárlók a Facebook shopokhoz a vállalkozások oldalain, illetve Instagram profiljukon keresztül férhetnek hozzá, de hirdetésekben és Insta Story-kban is találkozhatnak vele. Közvetlenül módjuk van az adott bolt teljes kínálatát átböngészni, vagy későbbre elmenteni egy-egy érdekes terméket anélkül, hogy ehhez el kellene hagyni a Facebookot vagy az Instagramot, A Facebook Shopok esetében az ügyfélszolgálati csatornákról is gondoskodik a szolgáltató, így a vásárlóknak WhatsAppon, Messengeren és Instagram Direct üzenetben van lehetőségük kérdéseket feltenni a termékekkel kapcsolatban, illetve itt követhetik nyomon a kiszállítás állapotát is.

Hirdetés átugrása →