Versenyre hívják a cégeket

Közép-európai régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait listázza a Deloitte Technology Fast 50, amelyre idén július 31-ig lehet jelentkezni. A verseny keretében díjazzák a leginnovatívabb technológiai fejlesztéseket is.

A Technology Fast 50 verseny 2017-ben is Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai cégeit osztályozza. A lista a leggyorsabban növekvő cégeket a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A korábbi évek díjazottjai között olyan, ma már mindenki számára ismert cégek szerepelnek, mint a Szállás.hu, a Balabit, a Solvo Biotechnology vagy az NNG.

 

„Komoly esélylatolgatás előzi meg az idei versenyt is, kíváncsian várjuk a jelentkezők pályázati anyagait és reméljük, hogy ebben az évben még a tavalyi négynél is több magyar cég kerül az összesített listára.” – emelte ki Csűrös Balázs, a Deloitte Tanácsadás üzletágának partnere.

 

 

Fast 50

 

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • 2013 és 2016 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kell produkálnia

  • Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Magyarországon, Koszovóban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában vagy Szlovéniában)

  • Saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie

  • Tulajdonosi szerkezetében nem szerepelhetnek stratégiai jelentőségű vállalatok többségi tulajdonban lévő leányvállalatai

A győztesek kiválasztása a 2013 és 2016 közötti négyéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

 

 

Rising Stars

 

A „Rising Stars” kategóriában olyan ígéretes, „újonc” vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsorban való szerepléshez szükséges feltételnek, mely szerint legalább három éve működnie kell a cégnek.

 

Az ilyen vállalkozások esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb négy éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2014 és 2016 között) 30 000 eurót kellett meghaladniuk. Ettől eltekintve azonban ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

 

 

Big 5

 

A ranglista „Big 5” kategóriájában olyan, gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülhetnek elismerésben, amelyek az elmúlt négy év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal az egyetlen kivétellel, hogy ez esetben a legutóbbi vizsgált évben, vagyis 2016-ban elért éves árbevételnek 25 millió eurót kell meghaladnia.

 

 

Leginnovatívabb technológiai fejlesztés

 

Idén már második alkalommal lehet nevezni a „Leginnovatívabb technológiai fejlesztés" kategóriában. A független zsűri itt olyan győztes céget választ, amelynek egyedi és innovatív terméke vagy szolgáltatása forradalmi hatást gyakorolt a piacra, esetleg teljesen átalakította a korábbi működési modellt.

 

Az idei verseny jelentkezési határideje 2017. július 31. A rangsort a Deloitte 2017 negyedik negyedévében fogja közzétenni.

 

Az online regisztrációs űrlap a regionális Technology Fast 50 verseny weboldalán érhető el. (A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.)

Hirdetés átugrása →