Patinás múltja és fényes jövője van a kecskeméti felsőfokú oktatásnak

Bemutatták A kecskeméti felsőfokú oktatás története a kezdetektől napjainkig című könyvet, mely a város közel fél évszázadra visszanyúló iskolatörténetét ismerteti. A budapesti könyvbemutatón Ailer Piroska a kecskeméti székhelyű Pallasz Athéné Egyetem rektora elmondta: az intézmény sikere az egyetem által bevezetett duális képzésnek köszönhető, amely igazi életpályamodellt nyújt a hallgatók számára. 

Több mint 450 év történetét dolgozza fel A kecskeméti felsőfokú oktatás története a kezdetektől napjainkig című, szerdán bemutatott könyv. A kecskeméti Gong Könyvkiadó gondozásában megjelent album bemutatja a város felsőfokú oktatási intézményeit az 1564-ben alapított református iskolától a 2016 júliusában létrejött Pallasz Athéné Egyetemig. A könyv a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány támogatásával jelent meg, amelynek kiemelt célja a kecskeméti felsőfokú oktatás támogatása. 

A bemutatón Ailer Pirosa rektor elmondta a tavalyi év egy hosszú folyamat vége, az integráció éve volt, létrejött a Pallasz Athéné Egyetem, így érdemes felidézni a múltat. Hozzátette: büszke arra, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a Pallasz Athéné Egyetem szakemberei által elkezdett duális oktatás rendkívül sikeres és igazi életpályát kínál a hallgatóknak. Az egyetem szakmai munkája méltó az elődök által megkezdett munkához.

Emlékezetetett: hamarosan elindul Kecskemét történetének eddigi legnagyobb felsőoktatási projektje, új campus-szal bővül a Pallasz Athéné Egyetem területe. A város „Nyugati-kapu” fejlesztési övezetében több mint 200 hektáros területén több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület, oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium, és kulturális központ épül fel.

Hirdetés átugrása →