600 milliárd forint felett jár a magyar bankholding

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank élen járnak a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésében, a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez, ami a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti. Egy éve indította el a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióját, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak.

Több mint egy éve, 2020 áprilisában indult a mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektort támogató NHP Hajrá! program a COVID-19 járvány okozta gazdasági hatások csillapítása érdekében. Az eredetileg 1.500 milliárd forintos keretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 novemberében 2.500 milliárd forintra emelte, majd 2021 áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki. A 3.000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2.220 milliárd forintot helyezett ki 2021 áprilisáig, ennyivel támogatták a kkv-szektor működését ebben a nehéz helyzetben. Ezen belül is kiemelkedő a Magyar Bankholding tagbankjainak szerepvállalása, amelyek több mint 21 000 ügyletet bonyolítottak le, 623 milliárd forint összegben. Mindez a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti.

Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a gazdasági stabilitás megőrzése, illetve megerősítése. A hazai gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében a mikro-, kis- és középvállalatok számára kiemelten fontos a pénzügyi stabilitás biztosítása előnyös kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben.

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! keretében elérhető minden termékkel az ügyfeleik rendelkezésére állnak, legyen szó beruházásról, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről, annak érdekében, hogy minden vállalkozás a számára leginkább megfelelő finanszírozási megoldásban részesülhessen. Ezen munka elismeréseként az MNB 2020. utolsó negyedéve alapján NHP Hajrá! Kiválósági Díjjal jutalmazta a Magyar Bankholdingot.

„A világjárvány miatt kialakult helyzetben különösen fontos, hogy a hazai vállalkozások olcsó finanszírozáshoz jussanak. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Bankholding tagbankjai piaci súlyukat meghaladó mértékben vettek részt a kedvező és rugalmasan felhasználható NHP Hajrá! források kihelyezésében, és így a magyar gazdaság vérkeringésének fenntartásában. Készen állunk arra, hogy a következő hónapokban kiszolgáljuk a felpörgő gazdaság pénzügyi igényeit” – mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe.

Hirdetés átugrása →