Cserélje elavult mobilkészülékét modernre - 20 ezer forint támogatás fejenként

Hamarosan indul az az akció, melynek keretében az elavult 3G-s mobilkészülékét bárki modern, legalább 4G-képes telefonra cserélheti - jelentette be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: Mindehhez 20 ezer forint támogatást nyújtanak.

 

 

A változó fogyasztói igények, és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a hazai mobilszolgáltatók a 3G-hálózataik fokozatos kivezetését tervezik. Azért, hogy továbbra is élvezhessük a mobilinternet – így a digitális világ nyújtotta előnyöket, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonokra kell váltanunk. Bár a 3G kivezetéséről a szolgáltatók döntenek, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez.

Ki jogosult a támogatásra? Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy,  aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer használt hanghívásra, adatforgalomra, vagy sms küldésére/fogadására. Fontos, hogy először a 3G-s készülékek cseréje történik meg, mivel a szolgáltatók a 3G szolgáltatás kivezetésére készülnek. Amennyiben marad a támogatási keretből, akkor májustól következnek a még régebben gyártott 2G-s készülékek.

Mobilkészülékenként bruttó 20 ezer forintot, de ha a megvásárolt új készülék kevesebbe kerül, mint 20 ezer forint, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát. Számos szolgáltató és kereskedő kínálatában találhatók 4G-képes készülékek már akár 40-50 ezer forintért, így a támogatás összege jelentős segítséget nyújthat az új eszköz megvásárlásához. Ráadásul előfordulhat, hogy a szolgáltató vagy kereskedő további kedvezményt is ad az árból, vagy kedvező részletfizetési konstrukciót kínál, így erre érdemes rákérdezni vásárláskor. Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban.

Hirdetés átugrása →