Újabb 10 társaság a tőzsdei megjelenés kapujában

Eredményes időszakon van túl a Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium közös, európai uniós GINOP és KMR forrásból megvalósuló pályázata, a Mentor Program. A hazai középvállatok tőzsdei megjelenését elősegítő program keretein belül idén 10 vállalat nyert el – összesen közel 340 millió forint értékben – támogatást, ezzel jelentős lépést téve a tőzsdei bevezetés felé.

Újabb 10 társasággal bővült az év első felében a Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium által közösen életre hívott, a hazai középvállalatok tőzsdei felkészülésének financiális és szakmai támogatására fókuszáló Mentor Program. A 10 vállalat összesen közel 340 millió forint értékben kapott a tőzsdei megjelenést elősegítő, vissza nem térítendő támogatást.

A programhoz újonnan csatlakozott vállalatok tevékenysége számos különböző szektort ölel fel, ezzel is mutatva a hazai gazdaság sokszínűségét – többek között a műanyagipar, az élelmiszeripar, az IT szektor és a megújulóenergia-szegmens is képviselteti magát. Az új belépők névsorában többek között olyan dinamikusan növekvő vállalatok találhatók, mint az asztalos, fémipar és szerszámgyártás területén terjeszkedő Navigator Investments, a naperőművek fejlesztésével foglalkozó ASTRASUN, vagy az egészségtudatos és free from élelmiszereket gyártó Civita Group. A Mentor Programban szintén részt vesz továbbá az okos otthonok gyártására és fejlesztésére specializálódott Chameleon Smart Home, az információ biztonság területén tevékenykedő CDSYS (Compliance Data System), a műanyagipar meghatározó szereplője, a Vertikal Group, valamint a gyógyszeriparban érdekelt Goodwill Pharma is.

A Mentor Program a tőzsdei bevezetés folyamatának finanszírozása mellett szakmai támogatást is nyújt a tőzsdei bevezetéshez vezető úton. A pályázatot elnyert társaságok a komplex képzés révén a legfelkészültebb tanácsadóktól szerezhetnek új ismereteket és bővíthetik a kapcsolatrendszerüket. A 2018-ban indult programban eddig összesen 21 vállalat jutott támogatáshoz, közülük 10 társaság – a Megakrán, a DM-KER, a Gloster, az OXO Technologies, a ViVeTech, a NAP, a POLYDUCT, az EU-Solar, az Épduferr és az Eprolius – részvényei immár elérhetőek a BÉT részvény szekciójában.

„A Budapesti Értéktőzsde kiemelt stratégiai célja a hazai középvállalatok tőzsdei megjelenésének elősegítése. A Mentor Program az ezen törekvés megvalósítása érdekében kiépített szolgáltatáspaletta egyik fontos eleme, amelynek létjogosultságát az elmúlt rendkívül mozgalmas félév is igazolta. Sok sikert kívánok valamennyi újonnan csatlakozott társaságnak, bízom benne, hogy hamarosan egyesével is üdvözölhetem őket egy-egy ünnepélyes kereskedésindító csengetés keretében” – mondta el az eredmények kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Hirdetés átugrása →