Legnépszerűbb autómárkák Magyarországon - megtörtént a Suzuki trónfosztása

Alig több, mint 8000 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami közel 9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban – közölte a Carinfo.hu, a DataHouse adatai alapján. Hosszú idő után először az élenhelycsere történt, hiszen 1100 darabos eladásával a Toyota a Suzuki elé került.

A 2020-as és a 2021-es viszaesés után, most a 2022 első hónapja is csökkenő eladásokkal indult a magyar piacon. A 8088 darabos eladás 8,8 százalékkal alacsonyabb, mint a 2021 januári eladás.

Hosszú idő után első ízben, most nem a suzuki, hanem a Toyota foglalta el a dobogó legfelső fokát, 1100 darabos eladása 13,8 százalékos piaci részesedést jelent. A második helyen a Suzuki 1029 darab, 12,7 százalékos részesdés található, majd a Ford, a Skoda és a Kia követi őket. 

A kiahaszonjármű kategóriában a Ford toronymagasan vezet, őt a Toyota és a Renault követi.

de nemcsak a magyar piac szenved, egész Európában visszaestek az eladások a chip és egyéb alkatrészhiány miatt megnöttek a várakozási idők, a kereskedők pedig nem kapnak annyi autót, amennyire vevő lenne.

Kivételek persze most is akadtak, a luxuskategória "nagy ötöse": a Bentley, a Ferrari, a Lamborghini, a Porsche és a Rolls-Royce például szárnyaltak tavaly. történetük eddigi legjobb éveként könyvelhetik el 2021-et.

Hirdetés átugrása →