Mi vár a magyar éttermekre?

"A válság előtt is túlkínálat jellemezte a hazai vendéglátást, ez most sokszoros túlkínálatba fokozódott Budapesten az idegenforgalom és ez üzleti vendéglátás, rendezvények leállásával" - mondta a Dining Guide gasztronómiai szaklapnak adott interjújában Zsidai Roy üzletember.

Az ismert étteremtulajdonos - akinek érdekeltségébe tartozik többek között a Spíler, a Jamie's Italian, a 21 Magyar Vendéglő, és a bécsi Jamie Oliver's Italian Vienna  is - úgy látja, a magyar vendéglátóhelyek előtt áll egy kérdőjelekkel teli nyár, ősz, tél, és még ki tudja, mennyi bizonytalan hónap.

A legdrágább időszak egy étterem életében most kezdődik, amikor kinyitunk, és szinte minden költség felmerül, az árbevétel pedig a töredéke a korábbinak

- tette hozzá.

Zsidai szerint most, hogy – mondhatjuk – megtanulunk együtt élni a járvány lehetőségével, talán az utazások, vendéglátás leállása nélkül is átvészelhetjük, ha újra kitör a járvány. Azt azonban nem tudhatjuk, hogy a belföldi vendéglátás-turizmus milyen ütemben éled újjá, és a hazai vendégek egyáltalán mennyi helyet tudnak életben tartani, maradt-e az embereknek pénze, kivehető szabadsága, a vidékiek eljönnek-e a Budapestre - tette hozzá. Az előttünk álló időszakban ugyanakkor a magyar vendégekre lehet számítani, és intenzív, de felelős társadalmi életet kell élni az éttermekben, bárokban, kávéházakban.

Az étteremtulajdonos szerint a helyzet tisztulást hozhat a piacon mind munkaerő, mind befektetői szinten is.

(forrás: portfolio.hu)

Hirdetés átugrása →